[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما English ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
پایگاه ها و نمایه نامه ها::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات در حال ویرایش::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1393 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 43-34 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اعتماد به نفس و عوارض دیابت در بیماران افسرده و غیرافسرده مبتلا به دیابت نوع دو
سعیده حیدری ، ندا میرباقر آجرپز ، زهرا عابدینی
، sheidari@muq.ac.ir
چکیده:   (7359 مشاهده)

 

مقدمه و هدف: افسردگی یکی از شایع­ترین اختلالات روانپزشکی در بین بیماران دیابتی است که بر همکاری در اجرای تدابیر درمانی، نتایج بالینی و عوارض بیماری تأثیر می­گذارد. تصور می­شود اعتماد به نفس پایین تعادل روانی و عاطفی فرد را به خطر می­اندازد باعث پیدایش افسردگی در افراد می­شود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اعتماد به نفس و عوارض دیابت در بیماران افسرده و غیرافسرده مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.

 

مواد و روش­ها: در این پژوهش تحلیلی از نوع مورد- شاهدی با روش نمونه­گیری مبتنی بر هدف 259 بیمار مبتلا به دیابت (120 بیمار غیرافسرده و 139 بیمار افسرده) بستری در بیمارستان­های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قم انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه­های اطلاعات دموگرافیک، فرم کوتاه افسردگی بک و اعتمادبه­نفس روزنبرگ جمع­آوری شد و با استفاده از نرم­افزار SPSS ویرایش 18 و آمار توصیفی، آزمون­های t مستقل، کای اسکوئر و آزمون اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

 

یافته­ها: نتایج آزمون­ها نشان داد، سن و کنترل قندخون بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی­داری نداشتند (05/0<P) ولی وضعیت اقتصادی، وضعیت تأهل، مدت زمان ابتلا، عوارض دیابت (پای دیابتیک، قطع عضو و اختلالات بینایی) و اعتماد به نفس بین دو گروه افسرده و غیرافسرده تفاوت معنی­داری داشتند (05/0>P). میانگین نمره اعتمادبه­نفس بیماران مبتلا به دیابت غیرافسرده 65/3±07/24 و گروه افسرده 51/4±45/18 بود.

 

بحث و نتیجه­گیری: اعتماد به­ نفس پایین و متوسط و عوارض دیابت در بین بیماران دیابتی افسرده بیش از بیماران غیرافسرده بود. پیشنهاد می­شود بررسی افسردگی و اعتمادبه­نفس بیماران جزئی از بررسی­های سلامتی روتین این بیماران قرار داده شود و مداخلاتی گروهی و فردی برای گروه­های در معرض خطر برای تخفیف افسردگی و ارتقاء اعتماد به­ نفس بیماران انجام گردد، مطالعات کیفی برای تشخیص عوامل تأثیرگذار بر افسردگی و مطالعاتی طولی برای بررسی تأثیر  برنامه­های آموزشی ارتقاء اعتماد به ­نفس بر افسردگی بیماران بخصوص در گروه­های پر خطر انجام شود.

 

متن کامل [PDF 173 kb]   (1679 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/12/4 | پذیرش: 1392/12/4 | انتشار: 1392/12/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidari S, Mirbagher- Ajoorpaz N, Abedini Z. Comparison of Self-esteem and Diabetes Complications in Depressed and Non-depressed Patients with Type 2 Diabetes. J Diabetes Nurs 2014; 2 (1) :34-43
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-51-fa.html

حیدری سعیده، میرباقر آجرپز ندا، عابدینی زهرا. مقایسه اعتماد به نفس و عوارض دیابت در بیماران افسرده و غیرافسرده مبتلا به دیابت نوع دو. فصلنامه پرستاری دیابت. 1393; 2 (1) :34-43

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-51-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری دیابت Journal of Diabetes Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645