مقدمه و هدف: در کشورهای پیشرفته، چاقی و اضافه وزن از مشکلات اساسی کودکان و بالغین به شمار می آید و اضافه وزن دوران کودکی عاملی مؤثر در اضافه وزن سنین بزرگسالی و بیماریهای مزمن نظیر دیابت و مقاومت به انسولین شناخته شده است هدف از این مطالعه بررسی ریسک فاکتورهای چاقی در کودکان جهت جلوگیری از دیابت تیپ دو در بزرگسالی بود.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع مورد-شاهدی بود و گروه موارد شامل دانش آموزانی است که نمایه توده بدنی آنها بر پرسنتایل 85 درصد یا بالاتر قرار دارد و گروه شاهد شامل کودکانی می باشد که نمایه توده بدنی آنها کمتر از پرسنتایل 85 درصد قرار دارد. تعداد نمونه های گروه مورد 120 نفر و گروه شاهد 480 نفر بود. مشخصات دموگرافیک کودک، وزن کودک و والد، نوع زایمان ، وزن دانش آموزدر زمان ورود به مقطع ابتدایی، وضعیت تغذیه کودک کودک مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاکی از ان بود که وزن مادر و پدر در کودکان چاق بطور معنی داری بیش از دیگران بود (به ترتیب، p=0.00 و p=0.024) نوع تغذیه نیز با بروز چاقی ارتباط معنی داری داشت (p<0.05 ).
بحث و نتیجه گیری: نویسندگان مصرف لبنیات کم چرب و مربا های کم شیرین و ماکارونی های سبوس دار و فست فود استاندارد را به عنوان جانشین غذاهای پر چرب وغیر استاندارد توصیه می کنند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |