Journal of
Diabetes Nursing
دوره 4، شماره 1 - ( زمستان 1394 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 84-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naseri R, Amraie R. Evaluation of the relationship between HDL cholesterol and proteinuria in patients with type II diabetes mellitus. J Diabetes Nurs 2016; 4 (1) :72-84
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-152-fa.html
ناصری رزیتا، امرائی رحمان. ارتباط HDL کلسترول با پروتئینوری در بیماران مبتلا به دیابت تیپ دو. فصلنامه پرستاری دیابت. 1394; 4 (1) :72-84

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-152-fa.html


دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران ، drramraie@yahoo.com.
چکیده:   (4829 مشاهده)

مقدمه و هدف: با توجه به اینکه بیماران دیابتی در معرض خطر بالایی برای بروز نفروپاتی هستند و ایجاد نفروپاتی در این بیماران بار جسمی، روحی، روانی، اقتصادی و ... بالایی برای این بیماران، خانوداه آن ها و جامعه دارد و باعث مشکل شدن روند درمان و ایجاد عوارض شدیدی در این بیماران می شود لذا تحقیق حاضر جهت بررسی ریسک فاکتورهای بروز پروتئینوری در بیماران دیابتی طراحی شده است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع مقطعی است که در سال 1393 در بیمارستان طالقانی شهر کرمانشاه انجام شد. روش جمع آوری داده ها، با انجام آزمایش در بیماران دیابتی با GFR بالای 60، مراجعه کننده به این بیمارستان  بود. آزمایش های درخواستی شامل HDL، کلسترول، تری گلیسرید، LDL بودند که  در بیماران مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری و نرم افزار SPSS ویرایش 21 تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: سطح کلسترول، HDL (96/0 OR=& 001/0=P) و جنسیت (36/0OR= &  001/0=P) قادر بودند به طور معناداری بروز پروتئینوری را پیش بینی نمایند. سن، مدت دیابت، کلسترول Non HDL، TG، LDL و آنمی سهم معناداری در پیش بینی بروز پروتئینوری در این مدل نداشتند (05/0<P).

بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، جنسیت و سطح کلسترول HDL بر پروتئینوری بیماران دیابتی نوع دو با GFR بالای 60، موثر هستند و شناسایی زودتر و توجه به این فاکتور می تواند در کند کردن پیشرفت نفروپاتی، طراحی مداخلات درمانی و برنامه های کنترل عوارض دیابت کمک کننده باشند.

متن کامل [PDF 314 kb]   (3569 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/9/24 | پذیرش: 1394/11/13 | انتشار: 1395/1/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.