[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 3 - ( 7-1397 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 595-584 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف روغن زیتون بر روی علائم و فاکتورهای متابولیک دیابت: مروری بر مطالعات کارآزمایی بالینی
علی میری ، فرهاد نادریان فر
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران. ، Ali.miri@gmail.com
چکیده:   (1678 مشاهده)

مقدمه و هدف: مطالعات زیادی در زمینه تاثیر مصرف روغن زیتون بر روی فاکتورهای متابولیک  مرتبط با دیابت صورت گرفته است، اما یافته ها در این زمینه متناقض می باشد. از این رو، مطالعه حاضر در نظر دارد به مرور یافته ها در زمینه تاثیر مصرف روغن زیتون بر روی علائم و فاکتورهای متابولیک دیابت با استفاده از مطالعات کارآزمایی بالینی بپردازد.

مواد و روش ها: مطالعات مربوطه از مقاله های منتشر شده بین سال های 2000 تا 2017، در سایت های PubMed، Google scholar، SID، Irandoc، MEDLINE، EMBACE  و با استفاده از کلید واژه های روغن زیتون، دیابت و کارآزمایی بالینی و پروفایل لیپیدی استخراج گردید. در کل، 11 مورد در این مطالعه مروری مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته ها: بر اساس یافته های این مطالعه مروری، مصرف روغن زیتون علاوه بر بهبود پاسخ گلایسمی و تنظیم کلی قند خون، همچنین سبب بهبود پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به دیابت می شود. همچنین، مصرف روغن زیتون می تواند سبب کاهش وزن و نمایه توده بدنی، افزایش سطح هورمون پپتید-1 شبه گلوکاگون (GLP-1) و کاهش میزان چربی کبد در بیماران دیابتی شود. به علاوه، در مطالعات محدودی نشان داده شد، استعمال پوستی روغن زیتون سبب بهبود زخم پای دیابتی در بیماران مبتلا به دیابت می شود.

نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که مصرف روغن زیتون در بیماران دیابتی می تواند سبب بهبود قند خون، پروفایل لیپیدی و شاخص های آنتروپومتریک شود. مطالعات بیشتری برای تایید این نتایج مورد نیاز می باشد.

واژه‌های کلیدی: روغن زیتون، دیابت، قند خون ناشتا، پروفایل لیپیدی، کارآزمایی بالینی
متن کامل [PDF 809 kb]   (2375 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: توصیه تغذیه برای دیابت
دریافت: 1397/1/14 | پذیرش: 1397/6/31 | انتشار: 1397/7/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Miri A, NaderiyanFar F. The Effects of Olive Oil Consumption on Symptoms and Metabolic Factors of Diabetes: A Review of Clinical Trials. J Diabetes Nurs. 2018; 6 (3) :584-595
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-301-fa.html

میری علی، نادریان فر فرهاد. تاثیر مصرف روغن زیتون بر روی علائم و فاکتورهای متابولیک دیابت: مروری بر مطالعات کارآزمایی بالینی. فصلنامه پرستاری دیابت. 1397; 6 (3) :595-584

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-301-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( 7-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری دیابت Journal of Diabetes Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4343