Abdi Ardekani M, Banaeifar A, Arshadi S, Abed Natanzi H. Effect of High-Intensity Interval Training and Thyme honey on liver enzymes of type II diabetic rats. J Diabetes Nurs 2020; 8 (3) :1160-1174
URL:
http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-419-fa.html
عبدی اردکانی مرجان، بنایی فر عبدالعلی، ارشدی سجاد، عابدنطنزی حسین. تاثیر تمرین تناوبی و عسل آویشن بر آنزیم های کبدی موش های صحرایی دیابتی نوع دو. فصلنامه پرستاری دیابت. 1399; 8 (3) :1160-1174
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-419-fa.html
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی ، banaeifar_a@iau.ac.ir
چکیده: (4052 مشاهده)
مقدمه و هدف: دیابت نوع 2 با ایجاد تغییرات ساختمانی و عملکردی در کبد موجب سطوح بالای سرمی آنزیمهای آمینوترانسفراز میشود. هدف پژوهش حاضر مطالعه تاثیر تمرین هوازی تناوبی و مصرف عسل آویشن بر آنزیمهای کبدی موشهای صحرایی دیابتی نوع2 بود.
مواد و روش ها: در این پژوهش، 36 سر موش نر ویستار پس از ۲۰ هفته تغذیه با رژیم غذایی پرچرب و سپس تزریق استرپتوزتوسین به میزان ۲۵ میلیگرم/کیلوگرم برای القا دیابت نوع 2 ، به چهار گروه دیابتی با کبد چرب: کنترل، تمرین تناوبی، عسل آویشن و تمرین همراه با عسل تقسیم شدند. هشت هفته تمرین تناوبی، پنج جلسه در هفته برای گروه های تمرینی انجام و عسل آویشن روزانه با دُز ۳ گرم/کیلوگرم رقیقشده در آب مقطر به روش گاواژ به موشهای گروه مداخله تغذیه ای خورانده شد. در پایان موشها قربانی و خونگیری از قلب انجام شد و پس اندازه گیری میزان آنزیم های کبدی سرم، یافته ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دو عاملی وآزمون تعقیبی بنفرونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: یافتهها نشان داد که آنزیمهای AST و ALT در گروه تمرین تناوبی همراه با عسل آویشن نسبت به گروههای کنترل و تمرین و عسل، کاهش معنیدار و آنزیم ALP در گروه تمرین تناوبی همراه با عسل آویشن نسبت به گروه کنترل کاهش معنیدار و نسبت به گروههای تمرین و عسل نیز کاهش داشت اما از نظر آماری معنی دار نبود.
نتیجه گیری: به نظر میرسد تمرین تناوبی و مصرف عسل آویشن هر دو به تنهایی و به صورت تعاملی با تاثیر بیشتر، بتوانند به بهبود عملکرد کبد و کاهش آنزیمهای کبدی در موشهای صحرایی دیابتی کمک کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مداخلات برای دیابت دریافت: 1399/5/28 | پذیرش: 1399/7/16 | انتشار: 1399/8/17