Journal of
Diabetes Nursing
دوره 7، شماره 4 - ( 10-1398 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 914-900 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khoushabi F, Jalalian Moghadam F, Bagheri S. Determination of Dietary Patterns in Patients with Type II Diabetes and Its Relationship with Body Mass Index in Zabol. J Diabetes Nurs 2019; 7 (4) :900-914
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-367-fa.html
خوشابی فهیمه، جلالیان مقدم فاطمه، باقری سمیه. تعیین الگوهای غذایی بیماران دیابتیک نوع 2 و ارتباط ان با شاخص توده بدنی ، شهر زابل. فصلنامه پرستاری دیابت. 1398; 7 (4) :900-914

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-367-fa.html


عضو هیات علمی دانشکده بهداشت ، somayeh.bagheri29@gmail.com
چکیده:   (4268 مشاهده)
مقدمه و هدف: الگوی مناسب رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل و درمان دیابت دارد. امروزه، مطالعات نشان می­دهد که غذاهای خاص مانند میوه، سبزیجات و کیفیت کربوهیدرات­های دریافتی از قبیل فیبر بالا، شاخص گلیسمی کم و مصرف دانه کامل  غلات، با کاهش خطر دیابت  نوع 2 همراه هستند. هدف از پژوهش حاضر تعیین الگوهای غذایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و ارتباط ان با شاخص توده بدن بود.
مواد و روش ها: مطالعه مقطعی روی 384 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. شرکت­کنندگان از بین افراد مراجعه کننده به دیابت کلینیک شهر زابل به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. داده­ها با استفاده از پرسشنامه که شامل اطلاعات دموگرافیک و آنتروپومتریک بود جمع­آوری شد. برای جمع­آوری مواد غذایی مورد استفاده شرکت­کنندگان از پرسشنامه نیمه کمی FFQ استفاده شد. یافته­ها توسط نرم افزار SPSS  ورژن 19 آنالیز شدند.
یافته ها: سه الگوی اصلی رژیم غذایی شامل الگوی غذایی سالم، سنتی و پرپروتئین شناسایی شد. الگوی غذایی سالم با مقادیر کمتری از وزن و  BMIهمراه است ( p<0.05). ارتباط آماری بین الگوی رژیم غذایی سنتی و پروتئین با شاخص­های آنتروپومتریک یافت نشد (p>0.05). 
نتیجه گیری: الگوی رژیم غذایی همراه با خطر افزایش وزن و BMI است. از سویی اصلاح الگوی رژیم غذایی و پیروی از یک الگوی غذایی سالم، بر شاخص­های آنتروپومتریک تأثیر دارد و می­تواند برای  کنترل دبابت نوع 2 بکار رود.
متن کامل [PDF 474 kb]   (1991 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: توصیه تغذیه برای دیابت
دریافت: 1398/7/9 | پذیرش: 1398/9/26 | انتشار: 1398/12/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.