[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما English ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
پایگاه ها و نمایه نامه ها::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات در حال ویرایش::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 1 - ( 12-1396 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 373-365 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسۀ ویژگیهای بالینی،آزمایشگاهی و رادیولوژیک کودکان دیابتی و غیر دیابتی مبتلا به پنومونی بستری شده در بیمارستان مفید تهران
مجیدرضا اکبری زاه
دانشگاه علوم پزشکی زابل ، magidreza.ak@gmail.com
چکیده:   (2918 مشاهده)

مقدمه و هدف: پنومونی اکتسابی از جامعه، عفونت حاد پارانشیم ریه است که با علایم بالینی نظیر: تب، سرفه، درد سینه و تولید خلط به همراه ارتشاح در کلیشه رادیوگرافی تظاهر می کند. دیابت ملیتوس با افزایش حساسیت به عفونت و ناتوانی و مرگ همراه است. به همین علت هدف از این مطالعه مقایسۀ ویژگیهای بالینی، آزمایشگاهی و رادیولوژیک کودکان دیابتی و غیر دیابتی مبتلا به پنومونی بود.

مواد و روش ها: در این مطالعه که از مهر سال ۱۳۹۴ تا پایان سال ۱۳۹۴ در بخشهای عفونی بیمارستان کودکان مفید تهران انجام شد، تمامی بیمارانی که با تشخیص پنومونی اکتسابی از جامعه بستری شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران در دو گروه دیابتی و غیردیابتی از نظر متغیرهای مورد مطالعه مقایسه شدند.

یافته ها: در مجموع۷۴ بیمار با تشخیص پنومونی اکتسابی از جامعه در دو گروه دیابتی (32 نفر شامل: ۱۷دختر  و۱۵ پسر) و غیر دیابتی )۴۲نفر شامل: ۲۲ دختر و ۲۰ پسر) مورد مطالعه قرار گرفتند. از نظر یافته های آزمایشگاهی لکوسیتوز با ۷۵ درصد، پلینوکلئوز با ۴۴ درصد و کشت (خون و خلط) مثبت با ۲۸ درصد فراوان ترین یافته ها بودند که لکوسیتوز و کشت مثبت در بیماران دیابتی بیشتر دیده شد. پاتوژنهای جدا شده به ترتیب شیوع ،پنوموکوک و کلبسیلا پنومونیه بودند که گرچه در بیماران دیابتی بیشتر بودند ولی در مجموع با توجه به تعداد بیماران، درصد کمی را نشان داد. به عبارت دیگر از مجموع ۷۴ بیمار فقط در ۱۵(۲۰ درصد) مورد نتایج باکتریولوژیک مثبت بود.

بحث و نتیجه گیری: دیابت ملیتوس میتواند به عنوان تخمینگر مستقلی برای رخداد درگیری پلور (آمپیم) و مرگ ومیر در شروع درمان زود هنگام جهت پیشگیری از مرگ و عوارض ناتوان کننده بیماری مورد استفاده پزشکان قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: دیابت، پنومونی، کودکان.
متن کامل [PDF 1053 kb]   (2290 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/11/21 | پذیرش: 1397/1/20 | انتشار: 1397/2/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarizadeh M R. Comparison of Clinical, Laboratory, and Radiological Characteristics of Diabetic and Non-diabetic Children with Pneumonia Admitted to Mofid Hospital of Tehran. J Diabetes Nurs 2018; 6 (1) :365-373
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-291-fa.html

اکبری زاه مجیدرضا. مقایسۀ ویژگیهای بالینی،آزمایشگاهی و رادیولوژیک کودکان دیابتی و غیر دیابتی مبتلا به پنومونی بستری شده در بیمارستان مفید تهران. فصلنامه پرستاری دیابت. 1396; 6 (1) :365-373

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-291-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری دیابت Journal of Diabetes Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660