[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما English ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
پایگاه ها و نمایه نامه ها::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات در حال ویرایش::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 3 - ( 7-1396 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 179-186 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه‌ای تأثیر سیر و زیره سبز بر هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
راضیه دشتبان ، علی منصوری
دانشگاه علوم پزشکی زابل ، ali.mansouri@zbmu.ac.ir
چکیده:   (3598 مشاهده)

مقدمه و هدف: دیابت 2 نوعی اختلال در متابولیسم کربوهیدرات و یکی از بیماری های مزمن شایع است. سیر به دلیل دارا بودن ترکیبات مختلف برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است. همچنین زیره سبز یکی از گیاهان دارویی است که در مطالعات جدید نقش آن در درمان دیابت عنوان شده است. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی مقایسه ای تأثیر زیره سبز و سیر بر هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابت نوع 2 بود.

مواد و روش­ها: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی شده انجام شد، 75 بیمار دیابتی نوع 2 کلینیک دیابت بیمارستان امام خمینی (ره) زابل انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه دریافت کننده قرص­های پودر سیر، گروه دریافت کننده عصاره زیره سبز و گروه شاهد تقسیم شدند. ابتدا هموگلوبین گلیکوزیله بیماران اندازه گیری شد و پس از آن بیماران به مدت 2 ماه تحت مطالعه قرار گرفتند. هموگلوبین گلیکوزیله بیماران بعد از مداخله مجدداً اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات از نرم افزار  SPSSنسخه 22 و آزمونt  زوجی و آنووا استفاده گردید.

یافته ها: بر اساس یافته ها در گروه مصرف کننده سیر میانگین میزان HbA1c قبل با بعد از مداخله تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد (11/0P= ). اما این اختلاف میانگین در گروه مصرف کننده زیره سبز معنی دار شد (001/0P= ). بر اساس یافته­ها میانگین HbA1c در سه گروه مصرف کننده سیر، زیره سبز و کنترل قبل از مداخله، اختلاف آماری معنی داری نداشت (04/0P= )، اما پس از مداخله این اختلاف معنی دار شد (04/0P= ).

بحث و نتیجه گیری: در مطالعه حاضر اثرات مثبت زیره سبز بر بهبود سطح HbA1c دیده شد. بر همین اساس می­توان گفت مصرف مکمل زیره سبز می­تواند در کنترل دیابت و عوارض پس از آن مفید باشد.

واژه‌های کلیدی: دیابت، زیره سبز، سیر، هموگلوبین گلیکوزیله
متن کامل [PDF 756 kb]   (3156 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/5/4 | پذیرش: 1396/6/28 | انتشار: 1396/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dashtban R, Mansouri A. A Comparative Study on the Effect of Garlic and Cumin on Glycosylated Hemoglobin in Patients with Type II Diabetes. J Diabetes Nurs 2017; 5 (3) :186-179
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-270-fa.html

دشتبان راضیه، منصوری علی. بررسی مقایسه‌ای تأثیر سیر و زیره سبز بر هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. فصلنامه پرستاری دیابت. 1396; 5 (3) :186-179

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-270-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 3 - ( 7-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری دیابت Journal of Diabetes Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645