[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما English ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
پایگاه ها و نمایه نامه ها::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات در حال ویرایش::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 2، شماره 3 - ( پاييز 1393 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 48-38 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه درک بیماران مبتلا به دیابت تیپ دو و خانواده آن‌ها از مراقبت‌های پیگیر در بیمارستان‌های علوم پزشکی اصفهان در سال 1393
مریم رحیمی غریبوند ، شایسته صالحی ، محمود نصر اصفهانی
، sh.salehi@ khuisf.ac.ir
چکیده:   (3940 مشاهده)

  مقدمه و هدف: مراقبت پیگیر عبارت است از فرآیندی منظم و مستمر برای برقراری ارتباط مؤثر، متعامل و پیگیر بین مددجو به‌عنوان عامل مراقبت پیگیر و ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی مراقبتی (پرستار) برای شناخت نیازها، مشکلات و حساس سازی مددجویان، برای قبول و انجام رفتارهای مداوم بهداشتی و کمک به حفظ بهبودی و ارتقاء سلامتی آن‌ها است. این مطالعه با هدف تعیین مقایسه درک بیماران مبتلا به دیابت نوع دو و خانواده آن‌ها از مراقبت‌های پیگیر در بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های علوم پزشکی شهر اصفهان انجام شده است.

 

  مواد و روش‌ها : این تحقیق مطالعه‌ای توصیفی ‌تحلیلی است، واحدهای مورد پژوهش شامل 140 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو و 140 نفر از اعضای خانواده آن‌ها بودند که در بیمارستان‌های علوم پزشکی اصفهان (الزهرا، امین، خورشید، عیسی بن مریم) در سال 1393 بستری و در طول این مدت و بعد از ترخیص مراقبت‌های پیگیر را دریافت کرده بودند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه بود که بعد از انجام روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه ‌وتحلیل اطلاعات با استفاده از نرم‌افزار spss و از آمارهای توصیفی و استنباطی (آزمون Friedman و همبستگی) انجام شد.

  یافته‌ها : یافته‌های این مطالعه نشان داد که در عضو خانواده میانگین درک از آشناسازی 74/14±(32/54)، و حساس سازی 61/8±(57/17) بالاتر از بیمار است؛ اما در بیماران میانگین درک از کنترل 39/23 ± (62/104) و ارزشیابی 03/7 ± (49/33) بالاتر از عضو خانواده است.

 

  بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این پژوهش درگیر کردن بیمار و خانواده در خصوص اجرای رویکرد مراقبت مداوم و شناسایی عوارض کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت بیماری می‌تواند باعث درک بیشتر بیمار و خانواده از بیماری و اجرای صحیح برنامه مراقبتی از جانب آنان شود. لذا پرستاران باید در مرحله حساس سازی، برنامه‌های آموزشی مشترک مختص بیمار و عضو خانواده را اجرا کنند.

واژه‌های کلیدی: مراقبت پیگیر، دیابت نوع دو، درک از مراقبت
متن کامل [PDF 288 kb]   (1127 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/16 | پذیرش: 1394/2/16 | انتشار: 1394/2/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi Gharibvand M, salehi S, Nasr Isfahani M. Families about Continuous Care at Hospitals Affiliated to Isfahan University of Medical Sciences in 2014. J Diabetes Nurs 2014; 2 (3) :38-48
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-86-fa.html

رحیمی غریبوند مریم، صالحی شایسته، نصر اصفهانی محمود. مقایسه درک بیماران مبتلا به دیابت تیپ دو و خانواده آن‌ها از مراقبت‌های پیگیر در بیمارستان‌های علوم پزشکی اصفهان در سال 1393. فصلنامه پرستاری دیابت. 1393; 2 (3) :38-48

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-86-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( پاييز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری دیابت Journal of Diabetes Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645