جلد 10 شماره 4 صفحات 2001-1990 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش پرستاری در مدیریت کتواسیدوز دیابتی: مروری روایی
لیلا شیخ نژاد ، محمد کرامتی ، هادی حسنخانی
دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، m.keramati@gmail.com
مقدمه و هدف: کتواسیدوز دیابتی (DKA) به عنوان یک وضعیت حاد یکی از عوارض تهدید کننده زندگی بیمار دیابتی است. مدیریت مؤثر کتواسیدوز دیابتی بر شرایط بیماری تأثیر می گذارد. هدف از این مطالعه شناسایی و برجسته کردن نقش پرستار در مدیریت کتواسیدوز دیابتی است.
روش: این پژوهش یک مرور روایی بود. طی جستجوی جامع در پایگاه های الکترونیکی با کلمات کلیدی، مقالات مرتبط شناسایی شد و پس از بررسی، نکات مهم و پرکاربرد آن ارائه شد.
یافته ها: پرستاران در ارزیابی، تشخیص و مدیریت کتواسیدوز دیابتی نقش دارند. نقش های شناسایی شده عبارتند از: برقراری تعادل مایعات و الکترولیت ها، تنظیم دوز انسولین دریافتی بیمار، طراحی برنامه ترخیص با هدف جلوگیری از عود DKA.
نتیجه گیری: مدیریت کتواسیدوز یک کار تیمی بین رشته‌ای است که در آن پرستاران نقش کلیدی در شناسایی، کنترل، پیشگیری از پیشرفت و عود علائم دارند. برای مدیریت موفق کتواسیدوز، استفاده از پرستاران ماهر و آگاه ضروری است.

واژه‌های کلیدی: دیابت، کتواسیدوز، نقش پرستار، پروتکل کتواسیدوز دیابتی.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پرستاری دیابت در بیمارستان
دریافت: 1401/10/18 | پذیرش: 1401/10/25 | انتشار: 1401/11/6

Research code: 111
Ethics code: 111