[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما English ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
پایگاه ها و نمایه نامه ها::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات در حال ویرایش::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 1 - ( 12-1395 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 19-10 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیرکپسول خوراکی زعفران بر سطح اضطراب بیماران دیابتی
صادق دهقان مهر ، علی منصوری ، صفورا نورآئین
دانشگاه علوم پزشکی زابل ، ali.mansouri@zbmu.ac.ir
چکیده:   (3719 مشاهده)

مقدمه و هدف: یکی از اختلالات روانی در فرد مبتلا به دیابت، اضطراب است. استرس و اضطراب در بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت، فرآیند کنترل قند خونشان را مختل می­سازد و همچنین کنترل ضعیف دیابت و رویدادهای استرس آفرین زندگی، ارتباط معنی داری با یکدیگر دارند. اثر زعفران بر اضطراب در نمونه­های حیوانی بررسی شده و نتایج مفیدی دیده شده است. تحقیق حاضر با هدف تعیین تأثیرکپسول خوراکی زعفران بر اضطراب بیماران دیابتی شهرستان زابل در سال 1395 انجام شد.

مواد و روش ها: این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی بود که بر روی50 نفر از بیماران دیابتی شهرستان زابل که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، انجام شد. نمونه­ها به صورت تصادفی به دوگروه مورد و شاهد تقسیم شدند. ابتدا سطح اضطراب بیماران با پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر سنجیده شد. سپس مداخله به صورت مصرف روزانه یک کپسول300 میلی گرمی زعفران درگروه مداخله و یک کپسول پلاسبو در گروه شاهد، به مدت یک هفته، هر روز بین ساعات 12 تا 14 ظهر و بعد از مصرف ناهار، انجام و بعد از یک هفته دوباره سطح اضطراب بیماران سنجیده شد. داده­های به دست آمده با استفاده از نرم افزار  spssورژن22 موردتجزیه و تحلیل قرارگرفتند.

یافته ها: قبل از مداخله میانگین نمره اضطراب بیماران در گروه مورد 62/48 و شاهد 98/47 محاسبه شد و مقایسه میانگین نمره اضطراب بیماران این دو گروه تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد (p=0/71). اما بعد از مداخله میانگین نمره اضطراب بیماران در گروه مورد 72/30 و در گروه شاهد 12/49 بدست آمد که این اختلاف از نظر آماری معنی داری بود (p=0/001). همچنین مقایسه میانگین اضطراب بیماران، قبل و بعد از مداخله در گروه مورد، تفاوت آماری معنی­داری­ را نشان داد ( (p=0/001اما این مقایسه در گروه شاهد، قبل و بعد از مداخله معنی دارنبود.(p=0.07)

بحث و نتیجه گیری:  نتایج این پژوهش نشان دادکه مصرف کپسول خوراکی زعفران در کاهش اضطراب بیماران دیابتی مؤثر می­باشد. با توجه به اثرات زعفران درپیشگیری و درمان بسیاری از بیماری­ها و اثرات آنتی اسپاسمودیک ,ضد درد و نفخ، افزایش اشتها که برای آن به اثبات رسیده است، می توان از آن در درمان اضطراب بیماران دیابتی و سایر بیمارانی که با این مشکلات درگیر هستند، در کنار سایر درمان­ها استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: زعفران، اضطراب، دیابت
متن کامل [PDF 928 kb]   (2497 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مداخلات برای دیابت
دریافت: 1395/10/29 | پذیرش: 1395/11/30 | انتشار: 1395/12/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghan Mehr S, Mansouri A, Noor Aein S. Effect of Saffron Oral Capsules on Anxiety Level of Patients with Diabetes Mellitus. J Diabetes Nurs 2017; 5 (1) :10-19
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-232-fa.html

دهقان مهر صادق، منصوری علی، نورآئین صفورا. بررسی تأثیرکپسول خوراکی زعفران بر سطح اضطراب بیماران دیابتی . فصلنامه پرستاری دیابت. 1395; 5 (1) :10-19

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-232-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 1 - ( 12-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری دیابت Journal of Diabetes Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645