Journal of
Diabetes Nursing

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای بهای تمام شده

محبوبه فرزاد، علی رئیس پور رجبعلی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه و هدف: با توجه به نقش اطلاعات صحیح مالی در تصمیمات هر سیستم، طراحی و به کارگیری یک سیستم هزینه­یابی که قادر به شناسایی هزینه­ها و محاسبه صحیح بهای تمام شده خدمات باشد، دارای اهمیت به سزائی می باشد. با توجه به لزوم شفاف­سازی هزینه­ها و منابع درآمدی بخش­­های مختلف، پژوهش حاضر با هدف محاسبه بهای تمام شده خدمات ارائه شده به بیماران دیابتی دیالیزی زابل در سال ۹۳ انجام شد.
روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع  کاربردی که به شیوه توصیفی، مقطعی و گذشته نگر انجام شده است می باشد. داده ها از طریق فرم های طراحی شده، مصاحبه با مسئولین بخش و مشاهده مستقیم فعالیت­های بخش دیالیز گردآوری سپس، قیمت تمام شده با استفاده از روش هزینه­یابی بر مبنای فعالیت و با بکارگیری نرم افزار اکسل نسخه ۲۰۱۳ محاسبه شد.
یافته ها: براساس یافته­های پژوهش، نیروی انسانی ۶۳ ، لوازم مصرفی داروئی ۲۰ ، مواد و لوازم مصرفی غیرداروئی ۴/۲ ، تغذیه ۵، هزینه های شهری با ۹/۰ ، هزینه استهلاک تجهیزات ۳/۴ ، هزینه استهلاک ساختمان ۴/۴ درصد از کل هزینه ها را به خود اختصاص دادند. که هزینه نیروی انسانی بیشترین و هزینه های شهری کمترین هزینه ای بودند که در واحد دیالیز وجود داشت.
نتیجه گیری: بیمارستان­ها و مراکز درمانی سراسر کشور می­توانند با استفاده از روش هزینه­یابی برمبنای فعالیت به هزینه­های واقعی دست یابند تا افزون بر جلوگیری از زیان­های حاصل از هزینه­یابی اشتباه با دست یافتن به ظرفیت بلااستفاده و استفاده از آن به کاهش هزینه­ها و کارایی بیشتری دست یابند.

 

صفحه ۱ از ۱