Journal of
Diabetes Nursing

جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نصر اصفهانی

مریم رحیمی غریبوند، شایسته صالحی، محمود نصر اصفهانی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۹۳ )
چکیده

  مقدمه و هدف: مراقبت پیگیر عبارت است از فرآیندی منظم و مستمر برای برقراری ارتباط مؤثر، متعامل و پیگیر بین مددجو به‌عنوان عامل مراقبت پیگیر و ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی مراقبتی (پرستار) برای شناخت نیازها، مشکلات و حساس سازی مددجویان، برای قبول و انجام رفتارهای مداوم بهداشتی و کمک به حفظ بهبودی و ارتقاء سلامتی آن‌ها است. این مطالعه با هدف تعیین مقایسه درک بیماران مبتلا به دیابت نوع دو و خانواده آن‌ها از مراقبت‌های پیگیر در بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های علوم پزشکی شهر اصفهان انجام شده است.

 

  مواد و روش‌ها : این تحقیق مطالعه‌ای توصیفی ‌تحلیلی است، واحدهای مورد پژوهش شامل ۱۴۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع دو و ۱۴۰ نفر از اعضای خانواده آن‌ها بودند که در بیمارستان‌های علوم پزشکی اصفهان (الزهرا، امین، خورشید، عیسی بن مریم) در سال ۱۳۹۳ بستری و در طول این مدت و بعد از ترخیص مراقبت‌های پیگیر را دریافت کرده بودند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه بود که بعد از انجام روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه ‌وتحلیل اطلاعات با استفاده از نرم‌افزار spss و از آمارهای توصیفی و استنباطی (آزمون Friedman و همبستگی) انجام شد.

  یافته‌ها : یافته‌های این مطالعه نشان داد که در عضو خانواده میانگین درک از آشناسازی ۷۴/۱۴±(۳۲/۵۴)، و حساس سازی ۶۱/۸±(۵۷/۱۷) بالاتر از بیمار است؛ اما در بیماران میانگین درک از کنترل ۳۹/۲۳ ± (۶۲/۱۰۴) و ارزشیابی ۰۳/۷ ± (۴۹/۳۳) بالاتر از عضو خانواده است.

 

  بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این پژوهش درگیر کردن بیمار و خانواده در خصوص اجرای رویکرد مراقبت مداوم و شناسایی عوارض کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت بیماری می‌تواند باعث درک بیشتر بیمار و خانواده از بیماری و اجرای صحیح برنامه مراقبتی از جانب آنان شود. لذا پرستاران باید در مرحله حساس سازی، برنامه‌های آموزشی مشترک مختص بیمار و عضو خانواده را اجرا کنند.


نجمه نصر اصفهانی، فرزانه تقیان،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه و هدف: (IL-۱β) یک سایتوکاین التهابی می باشد که سطوح بالای این بیومارکر منجر به بروز مقاومت نسبت به انسولین و دیابت نوع ۲ می گردد ) و پروتئین واکنش C) در بیماران دیابتی نوع ۲ انجام گرفت.

مواد و روش ها: در این پژوهش نیمه تجربی، ۳۲ زن مبتلا به دیابت نوع۲ (سن: ۳۴/۶±۱۸/۴۳ سال ،BMI: ۰۰/۴±۸۳/۳۱kg/m۲) به طور تصادفی به چهار گروه تمرین یوگا، مصرف مکمل روی سولفات، ترکیبی و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرین یوگا، ۸ هفته تمرین (۲جلسه ۷۰ دقیقه در هفته) انجام دادند. گروه مکمل(روزانه یک قرص ۰۵/ ۰P <).

یافته ها: یافته ها نشان داد پس از ۸ هفته، تفاوت معناداری بین میانگین قندخون ( p=۰/۰۰۱)، سطح IL-۱β، CRP pگروه های تجربی و کنترل بود؛ در حالی که این تفاوت در متغیرهای انسولین(۰/۲۳= p)، مقاومت به انسولین (۰/۲۹= p) تغییر معنی داری را نشان نداد.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد مصرف مکمل روی، تمرینات یوگا و ترکیبی می تواند سطوح IL-۱β ، CRP و گلوکز را کاهش دهد و سطوح انسولین را افزایش و مقاومت به انسولین را تنها در گروه مکمل کاهش می دهد، لذا می تواند به عنوان یک روش درمانی مکمل برای بیماران مبتلا به دیابت نوع۲ مورد توجه قرار گیرد.



صفحه ۱ از ۱