Journal of
Diabetes Nursing

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای تقیان

نجمه نصر اصفهانی، فرزانه تقیان،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه و هدف: (IL-۱β) یک سایتوکاین التهابی می باشد که سطوح بالای این بیومارکر منجر به بروز مقاومت نسبت به انسولین و دیابت نوع ۲ می گردد ) و پروتئین واکنش C) در بیماران دیابتی نوع ۲ انجام گرفت.

مواد و روش ها: در این پژوهش نیمه تجربی، ۳۲ زن مبتلا به دیابت نوع۲ (سن: ۳۴/۶±۱۸/۴۳ سال ،BMI: ۰۰/۴±۸۳/۳۱kg/m۲) به طور تصادفی به چهار گروه تمرین یوگا، مصرف مکمل روی سولفات، ترکیبی و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرین یوگا، ۸ هفته تمرین (۲جلسه ۷۰ دقیقه در هفته) انجام دادند. گروه مکمل(روزانه یک قرص ۰۵/ ۰P <).

یافته ها: یافته ها نشان داد پس از ۸ هفته، تفاوت معناداری بین میانگین قندخون ( p=۰/۰۰۱)، سطح IL-۱β، CRP pگروه های تجربی و کنترل بود؛ در حالی که این تفاوت در متغیرهای انسولین(۰/۲۳= p)، مقاومت به انسولین (۰/۲۹= p) تغییر معنی داری را نشان نداد.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد مصرف مکمل روی، تمرینات یوگا و ترکیبی می تواند سطوح IL-۱β ، CRP و گلوکز را کاهش دهد و سطوح انسولین را افزایش و مقاومت به انسولین را تنها در گروه مکمل کاهش می دهد، لذا می تواند به عنوان یک روش درمانی مکمل برای بیماران مبتلا به دیابت نوع۲ مورد توجه قرار گیرد.



صفحه ۱ از ۱