Journal of
Diabetes Nursing
دوره 12، شماره 4 - ( 8-1403 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 2559-2547 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.THUMS.REC.1396.52
Ethics code: IR.THUMS.REC.1396.52

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdizadeh F, Mahdizadeh F, Firoozi A, AkbariRad M, Mazloum Khorasani Z. The Effect of Telenursing on Disease Outcomes in People with Type II Diabetes Mellitus. J Diabetes Nurs 2024; 12 (4) :2547-2559
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-638-fa.html
مهدیزاده فاطمه، مهدیزاده فائزه، فیروزی عبداله، اکبری راد مینا، مظلوم خراسانی زهرا. تاثیر پرستاری از راه دور بر پیامدهای بیماری در مبتلایان به دیابت. فصلنامه پرستاری دیابت. 1403; 12 (4) :2547-2559

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-638-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، akbariradm@mums.ac.ir
چکیده:   (487 مشاهده)
مقدمه و هدف: دیابت شایع ترین بیماری متابولیک مزمن در سراسر جهان است که نیاز به پیگیری مادام العمر دارد. پرستاری از راه دور روشی مناسب برای ارائه مراقبت از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است. مرور حاضر برای ارزیابی تأثیر پرستاری از راه دور در مقایسه با مراقبت های معمول بر پیامدهای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
مواد و روش ها: جستجوی جامع پایگاه‌های اطلاعاتی آنلاین شامل PubMed، Scopus، کتابخانه Cochrane و Google scholar با استفاده از کلیدواژه‌های MeSH زیر انجام شد: پرستاری از راه دور، پیگیری تلفنی، دیابت شیرین، مدیریت بیماری، قند خون، خودمراقبتی، تبعیت از درمان، و کیفیت زندگی، تا جولای 2024. دو بازبین به طور مستقل مطالعات مربوطه را بر اساس نتایج از پیش تعیین شده (پایبندی به درمان، مراقبت از خود، کنترل قند خون و کیفیت زندگی) غربالگری کردند و داده‌هایی را از همه مطالعات واجد شرایط استخراج کردند.
یافته ها: از میان تمام مطالعات بازیابی‌شده، 13 کارآزمایی نیمه تجربی و تصادفی‌سازی و کنترل‌شده از پنج قاره، معیارهای ورود را داشتند. هم بیماران مرد و هم زن در مطالعات گنجانده شده با میانگین سنی 2/56 سال و دامنه پیگیری 12 هفته تا 18 ماه در نظر گرفته شدند. یافته ها نشان داد که پرستاری از راه دور یا پیگیری تلفنی پرستار به طور معنی داری باعث افزایش میانگین نمره کارآمدی خودمراقبتی، بهبود پیروی از رژیم درمانی، کاهش سطح هموگلوبین گلیکوزیله و گلوکز پلاسما (اما نه پروفایل لیپیدی و شاخص توده بدن) و کیفیت زندگی در مقایسه با مراقبت های معمول در افراد مبتلا به  دابت ملیتوس نوع 2 شد.
نتیجه گیری: پرستاری از راه دور به‌عنوان یک رویکرد مطلوب، می‌تواند به افراد مبتلا به دیابت نوع2 در بهبود کنترل قند خون، مراقبت از خود و به حداقل رساندن پیامدهای بیماری کمک کند. در مجموع، یافته‌های این بررسی حاضر نشان می‌دهد که پرستاری از راه دور مؤثر به نظر می‌رسد و باید به عنوان بخشی از برنامه سلامت برای مدیریت بهتر افراد مبتلا به دیابت در همه جوامع برنامه‌ریزی شود.
 
متن کامل [PDF 626 kb]   (79 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: برنامه مراقبتی پرستاری دیابت
دریافت: 1403/5/5 | پذیرش: 1403/8/20 | انتشار: 1403/12/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.