دوره 9، شماره 2 - ( 2-1400 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 1603-1503 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (3342 مشاهده)
مقدمه و هدف: سالمندان علی الخصوص سالمندان مبتلا به دیابت به دلیل نقص نسبی سیستم ایمنی و بیماری زمینه ای در برابر بیماری های عفونی آسیب پذیرتر اند و به دلایل مختلفی مستعد ابتلا به کووید-19 هستند. بالطبع این شرایط موجب آثار سوء زیادی در سلامت جسمی سالمند می گردد که یکی از این آثار زخم های فشاری هستند. لذا هدف این مطالعه مروری بر مطالعات انجام شده در زمینه روش های پیشگیری و مدیریت زخم های فشاری سالمندان دیابتی مبتلا به کووید-19 بوده است.
مواد و روش ها: این مطالعه بصورت مرور روایتی انجام گردید. در ابتدا پایگاه های اطلاعاتی گوگل اسکالر(Google scholar) ، کوکران(Cochrane) ، کلینیکال کی (Clinical Key)، مد لاین و SID جهت جستجو  طبق کلید واژه های تعیین شده انتخاب شدند که تعداد 390 مطالعه مرتبط با موضوع یافت گردید. این جستجو به زبان انگلیسی و فارسی انجام گرفت و از میان این تعداد، 14 مطالعه که واجد شرایط ورود به مطالعه بودند انتخاب  و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: سالمندان دیابتی مبتلا به کووید-19 بعلت التهاب شدید، عوارض عروقی، عدم تحرک، موقعیت خوابیده به روی شکم و  اتصالات تنفسی بیشتر در معرض زخم فشاری قرار دارند. تغییرات سطح انسولین و نیز تغییرات سطح سیتوکاین ها در افزایش التهاب و ایجاد زخم فشاری نقش دارند.
نتیجه گیری: مدیریت دیابت، استفاده از پانسمان های پیشرفته ، جلوگیری از دهیدراسیون، تغییر وضعیت قرار گیری سالمند، پایش محل اتصالات تنفسی بیمار و تغذیه مناسب در پیشگیری از ایجاد زخم فشاری نقش دارند.
واژه‌های کلیدی: سالمند، کووید-19، زخم فشاری، دیابت.
متن کامل [PDF 2230 kb]   (1533 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/5/18 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/5/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.