[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما English ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
پایگاه ها و نمایه نامه ها::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات در حال ویرایش::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 8، شماره 3 - ( 6-1399 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 1199-1188 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر مکمل عصاره پوست درخت کاج دریایی فرانسوی ( الیگوپین) بر میزان LDL و HDL گروه زنان منتخب مبتلا به دیابت نوع دو
رسول اروجی ، منوچهرخان نخجوانی ، علی حسن شعبان خمسه
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، Rasool_9990@yahoo.com
چکیده:   (2448 مشاهده)
مقدمه و هدف: دیابت یکی از بیماری های مزمن شایع در دنیا می باشد که سالانه بیش از 100 میلیون نفر را در جهان مبتلا می کند. تخمین زده شده که میزان ابتلا به دیابت در جهان از 463 میلیون نفر در سال 2019 به 578 میلیون نفر تا سال 2030 برسد. با کنترل فاکتورهای خطر در این بیماران می توان از بروز عوارض حاد و مزمن آن پیشگیری نمود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر همزمان عصاره پوست درخت کاج دریایی فرانسوی با نام تجاری "الیگوپین" در کنترل LDL و HDL بعنوان فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی و عروقی در گروه زنان مبتلا به دیابت نوع دو بود.
مواد و روش ها: مطالعه اخیر به شکل کارآزمایی بالینی با نمونه گیری انتخابی دوسویه کور ( بیمار – درمانگر ) و به روش مصرف مقایسه ای مکمل و دارونما اجرا گردید. نمونه های آماری پژوهش شامل 30 نفر زن مبتلا به دیابت نوع دو بوده که در طول شش هفته پژوهش، تحت نظر پزشک معالج علاوه بر درمان طبی، اقدام به مصرف همزمان مکمل یا دارونما در دو گروه 15 نفره را داشتند. نمونه گیری آزمایشگاهی قبل و پس از مداخله انجام پذیرفت. به منظور کنترل نرمال بودن توزیع داده­ها، از آزمون " کلموگروف اسمیرنوف "  استفاده شد و سپس داده های جمع آوری شده  توسط آزمون آماری t زوجی در سطح 0.05>P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج در گروه مصرف کننده مکمل الیگوپین در مقایسه با گروه دارونما، کاهش معنی دار میزان LDL (P=0/011) را نشان داده است. همچنین میزان HDL ( P=0/651) تفاوت معنی داری را در گروه مکمل در مقایسه با دارونما نداشته است.
نتیجه گیری: نتایج حاضر بیانگر آن است که  مصرف همزمان روزانه 100 میلی گرم مکمل الیگوپین به مدت شش هفته بعنوان درمان تکمیلی، بر LDL  موثر بوده، اما بر میزان HDL تاثیر معناداری را نشان نداد.

 
واژه‌های کلیدی: دیابت نوع دو، الیگوپین، LDL، HDL
متن کامل [PDF 3499 kb]   (1328 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مداخلات برای دیابت
دریافت: 1399/5/22 | پذیرش: 1399/6/30 | انتشار: 1399/8/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Orouji R, Nakhjavani M K, shaban khamseh A H. The Effects of Supplement French Pine Bark Extract (Oligopin) on LDL and HDL in Selected Women with Type II Diabetic. J Diabetes Nurs 2020; 8 (3) :1188-1199
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-417-fa.html

اروجی رسول، نخجوانی منوچهرخان، شعبان خمسه علی حسن. بررسی تاثیر مکمل عصاره پوست درخت کاج دریایی فرانسوی ( الیگوپین) بر میزان LDL و HDL گروه زنان منتخب مبتلا به دیابت نوع دو. فصلنامه پرستاری دیابت. 1399; 8 (3) :1188-1199

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-417-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری دیابت Journal of Diabetes Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645