[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما English ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
پایگاه ها و نمایه نامه ها::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات در حال ویرایش::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 1 - ( 12-1395 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 49-40 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر نوشیدن چای سبز و ترش بر فاکتورهای متابولیک بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: مروری بر شواهد موجود
علی میری ، سعیده فاتحی چنار ، محمد سارانی ، فهیمه خوشابی
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران. ، fyasiny@yahoo.com
چکیده:   (4124 مشاهده)

مقدمه و هدف: دیابت به ویژه دیابت نوع 2 یکی از شایعترین اختلالات متابولیسمی بوده که هزینه های زیادی را به سیستم درمانی تحمیل کرده است. چای از نوشیدنی های رایج بوده که دارای خواص مختلفی می باشد. مطالعات نشان دادند، نوشیدن چای به ویژه چای سبز و ترش می تواند بر روی فاکتورهای متابولیک بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 موثر باشد. بنابراین، مطالعه حاضر درنظر دارد به مرور یافته ها در مورد تاثیر نوشیدن چای سبز و ترش بر روی فاکتورهای متابولیک بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بپردازد.

مواد و روش ها: مطالعات مورد نظر با استفاده از کلیدواژه های دیابت، چای ترش و چای سبز و معادل انگلیسی آنها از پایگاههای اطلاعاتی Pubmed, SID, Magiran, Iran medex  طی سال های 1997 تا 2016 استخراج شدند.

یافته ها: در بیشتر مطالعات بررسی شده، عصاره چای سبز و ترش سبب بهبود سطح گلوکز خون، تری گلیسرید و کلسترول خون شد. همچنین، مصرف چای ترش و سبز توانست سبب افزایش سطح آدیپونکتین سرم شود و از این طریق سبب بهبود فاکتورهای خونی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 شود.

بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافت های مطالعه حاضر، مصرف عصاره چای می تواند در پیشگیری و درمان دیابت نوع 2 نقش ایفا نماید. در مورد دوز موثر چای سبز و ترش بر روی دیابت، مطالعات بیشتری مورد نیاز می باشد.

واژه‌های کلیدی: دیابت ملیتوس، چای سبز، چای ترش، قند خون، پروفایل لیپیدی
متن کامل [PDF 698 kb]   (14578 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: توصیه تغذیه برای دیابت
دریافت: 1395/11/20 | پذیرش: 1395/12/9 | انتشار: 1395/12/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Miri A, Fatehichenar S, Sarani M, Khoushabi F. The Effects of Green and Hibiscus Tea on The Metabolic Factors of Patients with Type II Diabetes: Review of Current Evidence. J Diabetes Nurs 2017; 5 (1) :40-49
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-228-fa.html

میری علی، فاتحی چنار سعیده، سارانی محمد، خوشابی فهیمه. تأثیر نوشیدن چای سبز و ترش بر فاکتورهای متابولیک بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: مروری بر شواهد موجود. فصلنامه پرستاری دیابت. 1395; 5 (1) :40-49

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-228-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 1 - ( 12-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری دیابت Journal of Diabetes Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645