[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله تماس با ما English ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
پایگاه ها و نمایه نامه ها::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات در حال ویرایش::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 94-82 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر آموزش تغذیه بر پیشگیری از بیماری دیابت: مطالعه مروری
علی میری ، فهیمه خوشابی ، سعیده فاتحی ، محمد رضا شادان ، رضوانه میرشکاری ، یونس نجفی درمیان
عضو هیئت علمی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران ، fyasiny@yahoo.com
چکیده:   (4883 مشاهده)

مقدمه و هدف: بیماری دیابت یکی از اختلالات متابولیسمی� شایع غیر واگیر دار است که پیروی از یک رژیم غذایی مناسب می تواند تا حدود� 80 درصد در کنترل قندخون بیماران دیابتی ، نقش مهمی داشته باشد بر این اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیرات آموزش تغذیه بر پیشگیری از بیماری دیابت انجام شد.

مواد و روش&zwnjها: مطالعه حاضر با حستجو به صورت مروری در پایگاه های اطلاعاتی آنلاین، Science Direct Scopus, Google Scholar, Pub Med, Bio Med, EMBASE, Magiran, SID,Iran Medexدر طی مه 1995 تا ژانویه2014انجام شد.

یافته&zwnjها: یافته ها نشان داد که اثر بخشی آموزش تغذیه به بیماران دیابتی بر اساس الگوها و مدل های مختلفی بیان شده است از جمله مدل اعتقاد بهداشتی، مدلBasnff، مدل باور بهداشتی و بیماری دیابت طبق مطالعات مختلف با عوامل مختلفی همچون سابقه خانوادگی، عوامل محیطی، سیستم ایمنی معیوب، تغذیه� و بالا بودن وزن، نداشتن فعالیت بدنی، بالارفتن سن، فشار خون بالا، کلسترول بد، تری گلیسرید بالا، گسترش شهر نشینی و تغییر نوع زندگی در ارتباط است.

بحث و نتیجه&zwnjگیری: با توجه به یافته ها برخی از مواد خوراکی نقش مهمی پیشگیری از شیوع دیابت نوع دو دارند. پیشگیری از بیماری دیابت به معنی کنترل و به تأخیر انداختن ابتلا به این بیماری است. از طرفی ایجاد تعادل در رژیم غذایی می تواند علاوه بر پیشگیری از دیابت در درمان آن نیز مؤثر باشد.

واژه‌های کلیدی: دیابت، پیشگیری، آموزش تغذیه
متن کامل [PDF 330 kb]   (3462 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/8/19 | پذیرش: 1394/8/19 | انتشار: 1394/8/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Miri A, Khooshabi F, Fatehi S, Shadan M, Mirshekari R, Najafi darmiyan Y. The Effect of Nutritional Education on the Prevention of Diabetes: A Review Article. J Diabetes Nurs 2015; 3 (2) :82-94
URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-119-fa.html

میری علی، خوشابی فهیمه، فاتحی سعیده، شادان محمد رضا، میرشکاری رضوانه، نجفی درمیان یونس. تأثیر آموزش تغذیه بر پیشگیری از بیماری دیابت: مطالعه مروری. فصلنامه پرستاری دیابت. 1394; 3 (2) :82-94

URL: http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-119-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری دیابت Journal of Diabetes Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645