بررسی اهمیت درشت مغذی ها در درمان افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت؛ مروری بر شواهد موجود
|
فهیمه حقیقت دوست ، ناهید رمضانی جلفایی ، لیلا آزادبخت |
گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، azadbakht@hlth.mui.ac.ir |
|
چکیده: (3449 مشاهده) |
مقدمه و هدف: ارتباط دو طرفه نامطلوبی بین دیابت و افسردگی مشاهده شده است. شانس تجربه کردن علائم افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت، دو برابر بیشتر از افراد غیر دیابتی است و افسردگی به خودی خود به عنوان یک عامل پیش گویی کننده مستقل برای شروع بیماری دیابت محسوب می شود.. یک استراتژی اساسی برای مدیریت افسردگی در بیماران دیابتی استفاده از رژیم غذایی است که می تواند باعث بهبود یافتن هر دو بیماری گردد. هدف از این مطالعه، مروری بر بررسی اهمیت درشت مغذی ها در درمان افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت بود. مواد و روشها: به منظور دستیابی به مقالات منتشر شده به زبان انگلیسی و غیر انگلیسی، پایگاه داده های آنلاین PubMed ، ISI Web Science ، SCOPUS ، Science Direct ، EMBASE در طول دوره ژانویه 2000 تا مه 2013 جست و جو شد. یافتهها : با این حال مطالعات اندکی بر روی بیماران مبتلا به دیابت انجام شده است. با توجه به عوارض ناشی از دیابت مانند بیماری های کلیوی و عروق کرونری قلب، باید محدوده و نوع مناسب برای مصرف درشت مغذی های مختلف در بیماران دیابتی افسرده به وضوح مشخص باشد. در این مقاله اطلاعات موجود در زمینه درمان افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت بررسی شده است. بحث و نتیجهگیری: جدا کردن اثر یکی از اجزای مواد مغذی از دیگر اجزا، بر روی نتایج نهایی کار دشواری است . بعلت پاتوفیزیولوژی مشابه افسردگی و سندرم متابولیک، توصیه های رژیمی مشابهی برای این بیماری ها وجود دارد. |
|
واژههای کلیدی: افسردگی، دیابت، رژیم غذایی، درشت مغذی ها |
|
متن کامل [PDF 376 kb]
(1620 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/6/2 | پذیرش: 1394/6/2 | انتشار: 1394/6/2
|
|
|
|