AU - Miri, Ali AU - NaderiyanFar, Farhad TI - The Effects of Olive Oil Consumption on Symptoms and Metabolic Factors of Diabetes: A Review of Clinical Trials PT - JOURNAL ARTICLE TA - zbmu-jdn JN - zbmu-jdn VO - 6 VI - 3 IP - 3 4099 - http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-301-fa.html 4100 - http://jdn.zbmu.ac.ir/article-1-301-fa.pdf SO - zbmu-jdn 3 AB  - مقدمه و هدف: مطالعات زیادی در زمینه تاثیر مصرف روغن زیتون بر روی فاکتورهای متابولیک مرتبط با دیابت صورت گرفته است، اما یافته ها در این زمینه متناقض می باشد. از این رو، مطالعه حاضر در نظر دارد به مرور یافته ها در زمینه تاثیر مصرف روغن زیتون بر روی علائم و فاکتورهای متابولیک دیابت با استفاده از مطالعات کارآزمایی بالینی بپردازد. مواد و روش ها: مطالعات مربوطه از مقاله های منتشر شده بین سال های 2000 تا 2017، در سایت های PubMed، Google scholar، SID، Irandoc، MEDLINE، EMBACE و با استفاده از کلید واژه های روغن زیتون، دیابت و کارآزمایی بالینی و پروفایل لیپیدی استخراج گردید. در کل، 11 مورد در این مطالعه مروری مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: بر اساس یافته های این مطالعه مروری، مصرف روغن زیتون علاوه بر بهبود پاسخ گلایسمی و تنظیم کلی قند خون، همچنین سبب بهبود پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به دیابت می شود. همچنین، مصرف روغن زیتون می تواند سبب کاهش وزن و نمایه توده بدنی، افزایش سطح هورمون پپتید-1 شبه گلوکاگون (GLP-1) و کاهش میزان چربی کبد در بیماران دیابتی شود. به علاوه، در مطالعات محدودی نشان داده شد، استعمال پوستی روغن زیتون سبب بهبود زخم پای دیابتی در بیماران مبتلا به دیابت می شود. نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که مصرف روغن زیتون در بیماران دیابتی می تواند سبب بهبود قند خون، پروفایل لیپیدی و شاخص های آنتروپومتریک شود. مطالعات بیشتری برای تایید این نتایج مورد نیاز می باشد. CP - IRAN IN - Department of Nutrition, Faculty of Health, Zabol University of Medical Sciences, Zabol, Iran. LG - eng PB - zbmu-jdn PG - 584 PT - Review of Article YR - 2018