:: دوره 5، شماره 3 - ( 7-1396 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 240-232 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه ای تأثیر قرص شوید و آب زرشک بر میزان هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو
حسین شهدادی ، علی منصوری
دانشگاه علوم پزشکی زابل ، ali.mansouri@zbmu.ac.ir
چکیده:   (3268 مشاهده)

مقدمه و هدف: دیابت نوع 2 از شایعترین اختلالات متابولیسمی است و بخاطر عوارضی که برجای می گذارد، سالانه هزینه های هنگفتی را به سیستم بهداشتی و درمانی تحمیل می کند. یکی از معیارهای تشخیص و کنترل دیابت، اندازه گیری سطح هموگلوبین گلیکوزیله می باشد. در مطالعات جداگانه تأثیرات مثبت گیاهان دارویی از جمله شوید و زرشک بر روی قند خون مورد بررسی قرار گرفته است. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای تأثیر قرص شوید و آب زرشک بر میزان هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو بود.

مواد و روش­ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود. 70 نفر بیمار که شرایط ورود به مطالعه را داشتند با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف وارد مطالعه و به طور تصادفی به دو گروه مصرف کننده قرص شوید و مصرف کننده آب زرشک تقسیم شدند. در ابتدا هموگلوبین گلیکوزیله تمامی نمونه­ها اندازه گیری شد. سپس گروه ها به مدت 6 هفته تحت درمان با قرص شوید و آب زرشک قرار گرفته و مجدداَ هموگلوبین گلیکوزیله آنها سنجیده شد.اطلاعات به دست آمده با آزمون­های t مستقل و زوجی با نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها: براساس نتایج، بین میانگین هموگلوبین گلیکوزیله گروه مصرف کننده قرص شوید و آب زرشک قبل از مداخله تفاوت معنی داری وجود نداشت،. همچنین بعد از مداخله نیز میانگین هموگلوبین گلیکوزیله دو گروه تفاوت معنی دار آماری دیده نشد 

 بحث و نتیجه گیری: با توجه به کاهش معنی دار سطح هموگلوبین گلیکوزیله در هر دو گروه قبل و بعد از مداخله، می توان مصرف گیاه شوید و آب زرشک را با توجه به تمایل و یا حساسیت بیماران دیابتی، به آنها توصیه نمود.

واژه‌های کلیدی: دیابت، قرص شوید، آب زرشک، هموگلوبین گلیکوزیله
متن کامل [PDF 930 kb]   (1944 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: برنامه مراقبتی پرستاری دیابت
دریافت: 1396/4/28 | پذیرش: 1396/6/10 | انتشار: 1396/7/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 3 - ( 7-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها